lördag 1 september 2012

En låt som handlar om identitet

Tjena! Hade i läxa att skapa en blogg och skriva om en låt som handlar om en identitet. Jag hade väldigt svårt att bestämma mig för nästan alla låtar brukar handla om identiteter och liknande allt beror på hur man tolkar dem, men jag valde i alla fall en låt som jag tycker väldigt mycket om och som jag har tolkat den så handlar det om en persons liv och identitet.
Kunde också ha tagit låten Tom Cruice crazy av Jonathan Coulton för där beskriver han Tom Cruices identitet väldigt noga och bra men den är inte lika rolig att analysera som den här. 

Jag valde låten Animal av Miike snow man kan nog tolka den på lite olika sätt men jag tolkar den så här: Det handlar om en person som har gått igenom ett jobbigt slut på en relation med någon och att han tycker allting bara är mörkt och ledsamt. Men efter ett tag så känner han att han inte kan fortsätta så här och då träffar han en tjej som han tycker på något sett liknar den tjejen han gjorde slut med så nu är han osäker på om han vill bli ihop med henne eller ej.
För att han är så osäker ändras hans humör och personlighet väldigt mycket och han gör misstag som inte går att göra ogjort och hans ursäkt till allt är att ingen vet det men han är fortfarande ett djur och djur kan också göra misstag. 
Efter refrängen sjunger han "There is a hole and I tried to fill up with money, money, money.
But it gets bigger to your hopes is always Running, running, running". Där tolkar jag det som att det är ett glapp mellan personen som det handlar om och den här tjejen och han försöker fixa det med att ge henne dyra saker. Men det hjälper inte och hennes hopp om att deras relation ska fungera börjar ta slut. Och nu börjar de båda tvivla på om de vill vara tillsammans eller ej.

Jag ser det som att personen det handlar om är en väldigt sårad och osäker person som inte riktigt vill visa vem han egentligen är för då är han mer sårbar.






1 kommentar:

  1. Relationer är klurigt! Och viktiga både för hur en identitet formas, speglas och utvecklas... Bra låtval till vår lista!

    SvaraRadera